Analytiker: Det är svårt att hitta alternativ till standardiserings- och processsystemfunktioner i Kinas tillverkningsindustri

Dec 01,2022

Jonathan Goldberg, grundare av D2D Advisory, en analysbyrå, sade nyligen att även om rörledningen är lång och svår, verkar amerikanska företag nu oundvikligen minska eller helt eliminera sitt beroende av Kina.

Goldberg tror att chipprodukterna faktiskt smält i Kina står för 10% - 15% av den globala efterfrågan. Med processen för inhemsk ersättning, oavsett vad amerikanska företag gör i Kina, kommer andelen av det senare att minska. På leveranssidan har amerikanska tillverkare ett visst beroende av Kina i förseglings- och testprocessen. Men i allmänhet har andra länder tillräckligt med kapacitet för att kompensera för de flesta lediga platser. Goldberg tror att amerikanska företag kommer att ha många val.

Goldberg påpekade att det svåraste att hitta alternativ är förmågan hos standardiserings- och processsystemet i Kinas tillverkningsindustri. Han avslöjade också att Apple planerar att fullständigt överföra de flesta av sin produktproduktion till regioner utanför det kinesiska fastlandet under de kommande sju åren, vilket också är ganska långt för Apple, vilket kan vara världens bästa företag inom elektronisk produktförsörjningskedja, särskilt för andra.

Goldberg sa också att USA: s ensidiga stater är svår att bli erkänd av sina allierade för närvarande. Den "plötsliga attacken" av de nya BIS -oktoberreglerna kritiserades av många påverkade allierade.

Goldberg föreslog att Förenta staterna skulle använda mer hävstång för att utnyttja sina allierade, till exempel att införa sanktioner mot kinesiska paneltillverkare. Sådana sanktioner har inget att göra med USA: s intressen, men de kan behaga östasiatiska allierade. Dessutom kan sanktioner mot kinesiska bilchips bromsa utvecklingen av kinesiska biltillverkare och kommer att välkomnas av Tyskland.
Produkt RFQ