Analytiker: Beroende av den globala teknikindustrin på Kinas fastland kan minskas med 20% ~ 40% fram till 2030

Sep 30,2022

Enligt Bloomberg -analysen främjar USA "Friendly Bank" outsourcing för att minska beroendet av inhemska företag på Kinas fastland och uppmanar amerikanska företag att vända sina leveranskedjor till länder som är "vänliga" till USA, Men det är ganska svårt för Apple, en stor konsumentelektroniktillverkare. Analysen påpekar att även om Apple försöker minska sitt beroende av Kina, till exempel att börja producera några iPhones 14 i Indien i förväg, tror Bloomberg -analytiker att det kommer att ta åtta år för Apple att bara flytta 10% av sin produktionskapacitet av fastlandet Kina.

Cirka 98% av Apples iPhones produceras i Kina, och förlitar sig på ett stort antal lokala komponentleverantörer, samt modern och effektiv logistik, transport, kommunikation och kraftförsörjning. Kina har en komplett och svår att kopiera leveranskedjan. Om äpple lämnar kanske det inte kommer in i framtiden. Apples investering i Kina är betydligt högre än för många andra företag. Amazon, HP, Microsoft, Cisco och Dell förlitar sig också på fastlandet Kina för att producera hårdvara för servrar, lagring och nätverksprodukter, men deras beroende av fastlandet Kina är mycket lägre än Apples.

Vissa amerikanska teknikföretag har investerat tiotals miljarder dollar under de senaste 20 åren för att upprätta komplexa produktionskedjor i Kina. Det kan ta så lång tid att avsluta dessa relationer, och det kan också orsaka långsiktiga skador på den skadade globala ekonomin.

US China Technology Supply Chain kan ha börjat avkoppla till viss del. Goldman Sachs -rapporten den 23 september fann att 2017 minskade andelen av USA: s teknik direkt från Kina i Kina med 10 procent, främst på grund av avmattningen av Kinas mobiltelefonexport. Bidenregeringen försvagar ekonomiska banden med Kina på ett tvåsträckt sätt. Å ena sidan uppmuntrar det företag att överföra produktion med subventioner, och å andra sidan straffar det investeringar i Kina med tullar och exportkontroller.

Bloomberg -analytiker påpekade att år 2030 kan beroendet av den globala teknikindustrin på Kinas fastland minskas med 20%~ 40%, medan hårdvara och elektroniktillverkare kan minska sitt beroende av Kinas marknad till 20%~ 30%under det kommande decenniet .
Produkt RFQ