Analytiker berömde nya serverprodukter och AMD LED -chiplager högre

Nov 14,2022
Enligt att söka i Alpha ledde AMD: s aktiekurs halvledare högre i slutet av denna vecka eftersom analytiker berömde företagets nya serverchip och påpekade att företaget som leddes av Dr. Lisa Su fortsatte att sätta press på Intel på värdefulla marknader.

Matthew Bryson, analytiker på Wedbush Securities, gav AMD ett betyg på att överträffa marknaden och ett målpris på 100 $. Han påpekade att företaget tillfälligt kunde ha tagit tag i "polpositionen" med sina senaste produkter i låg konfiguration och fortfarande konkurrera med Intel, men jämfört med Intel gav det "stora uppgradering" -produkter.

I en rapport till kunder skrev Bryson: "Tvärtom gör detta att Intel konkurrerar mer hårt med Ice Lake -plattformen, vilket är svårt att behålla sin andel i tävlingen med Milano. Även om Sapphire Rapids borde vara mer konkurrenskraftig än ICE Lake, vi tror att när det kommer kommer dess kraft och prestanda fortfarande att vara mycket lägre än Genoa. "

AMD steg mer än 6,6% till 73 $ i eftermiddagshandel på fredag, den högsta nivån på mer än en månad.

Däremot ökade Intel också och ökade 2,4% till $ 30,58. AMD: s konkurrent, Nvidia, steg nästan 3% för att handla till $ 162,52.


Halvledarutrustningstillverkaren ASML steg nästan 2,5% till 574,54 US $ efter att investeraren höll mötet. VD Peter Wennink sa att även om Kina utesluts skulle företagets utsikter de närmaste åren inte förändras.

Wennink berättade för investerare att han förväntade sig att den geopolitiska situationen inte skulle göra Kina "absolut" uteslutet från någon tillväxt, men i så fall skulle efterfrågan också växla till andra platser.

Enligt Reuters citerades Wenningke för att säga: "Dessa FAB: er kommer att byggas på andra platser. Det kan vara tillfälliga problem. Men i slutändan måste dessa chips fortfarande tillverkas. Så det kommer inte att ha en stor inverkan på utsikterna 2030 . "

ASML: s konkurrenter steg också på fredag, med tillämpade material, Lam Research och KLA Corp. som ökade mellan 3% och 6%.

Aktier av Texas Instruments, Micron Technologies, Broadcom och flera andra företag ökade med 2% eller mer.

Efter att ha meddelat resultaten från tredje kvartalet sa Mizuho, ​​ett investeringsföretag, att trots sin svaga PC -sektor kunde det fortfarande se styrka från AMD: s datacenter och produktlinje för spel.
Produkt RFQ