Apple producerar för närvarande fyra smartphones inklusive iPhone SE och iPhone 14 i Indien

Sep 27,2022
I ett försök att diversifiera sin leveranskedja utanför Kina har Apple bekräftat att det har startat produktionen av iPhone 14 i Indien, enligt Digitimes.


Apple sade i ett uttalande att den nya iPhone 14-serien introducerar banbrytande ny teknik och viktiga säkerhetsfunktioner, och företaget är glada över att tillverka iPhone 14 i Indien, enligt Money Control.

Pengarkontroll, med hänvisning till källor, sa att Indien-tillverkade iPhone 14-leveranser kommer att börja de närmaste dagarna från Foxconns Sriperumbudur-fabrik i utkanten av Chennai. Dessutom sa Bloomberg, med hänvisning till källor, att Apple började göra iPhone 14 i Indien tidigare än väntat när Apple och Foxconn påskyndade processen efter att ha löser problem med leveranskedjan.

Apples leverantörer började producera iPhones i Indien 2017 och började med iPhone SE. För närvarande tillverkar Apple iPhone SE, iPhone 12, iPhone 13 och iPhone 14 i Indien.

TechCrunch rapporterar att JPMorgan -analytiker förutspår att Indien kommer att stå för 25% av iPhone -produktionen fram till 2025, och tillägger att Apple endast kommer att producera iPhone 14 i Indien på grund av mer komplex kameramodulinriktning i iPhone Pro -serien och högre lokal marknadsbehov /14Plus är Lämplig för iPhone14 -serien.

Samtidigt rapporterade Digitimes att försäljningen av iPhone 14 i Kina inte var så bra som förväntat, och Apple justerade produktionsandelen bland kontraktstillverkare, där Luxshare Precision var den mest drabbade.

Fortfarande kommer Kina att redovisa majoriteten av iPhone och global smarttelefonproduktion under överskådlig framtid, med kontrapunktsforskning som uppskattar att Kina kommer att producera 67% av världens telefoner 2021. Dessutom, enligt Apples 2020 Top 200 Leveranter List, 96 leverantörer Huvudkontor i Kina står för nästan hälften av det totala.