Före TSMC! Samsung ryktas att starta massproduktion av 3nm chips nästa vecka

Jun 24,2022

Samsung Electronics kommer officiellt att starta massproduktion av 3NM -chips baserat på GAA -transistorstrukturen nästa vecka, ett schema tidigare än TSMC, som planerar att massproducera 3nm -chips under andra halvåret i år, vilket gör Samsung Electronics till världens första för att uppnå 3NM -massa produktion. företag.

Fram till nyligen fanns det oro för att Samsung Electronics skulle försena massproduktionen av 3nm -chips på grund av avkastningsfrågor, enligt BusinessKorea. Samsung Electronics förnekade emellertid sådana problem och sa att det inte fanns någon produktionsproblem. Det rapporteras att Samsung Electronics har säkrat företagskunder för 3NM -chips. Företaget anser att massproduktionen av 3NM -chips kommer att ge en stark drivkraft för sitt mål att bli världens första i System Semiconductors.

Analytiker tror att om Samsung Electronics startar massproduktion av 3NM -chips, kan det bevisa för företagskunder att Samsung Electronics är tekniskt före TSMC och därmed konsolidera sin position på gjuteri -marknaden. Samsung är fast besluten att undergräva TSMC: s dominans på gjuteri-marknaden med sin avancerade ultra-micro tillverkningsteknik.
Produkt RFQ