Holländska tjänstemän upprepade att de inte blint skulle följa USA: s exportkontrollåtgärder mot Kina

Nov 23,2022

Enligt Bloomberg sa den nederländska handelsministern Liesje Schreinemacher nyligen att Nederländerna kommer att försvara sina nationella säkerheter och ekonomiska intressen när de säljer chiputrustning till Kina. Detta bevisar vidare att Nederländerna vägrade att följa efter att USA förhandlade om att Nederländerna skulle vidta samma chipkontrollåtgärder mot Kina.

Schreinemacher sa att Nederländerna skulle fatta sitt eget beslut om ASML: s försäljning av chiputrustning till Kina i handelsreglerna förhandlingar med USA och andra allierade. "Det är viktigt att vi försvarar våra egna intressen - våra nationella säkerhets- och ekonomiska intressen. Om vi ​​lägger den i EU -korgen och förhandlar med USA, är det slutliga resultatet att vi skickar den djupa UV -litografimaskinen till USA, Vår situation blir värre. "

Schreinemacher sa i en intervju förra fredagen att Nederländerna inte helt skulle kopiera USA: s åtgärder och skulle göra sin egen bedömning efter samråd med USA, Japan och andra allierade.

Enligt uppgifterna grundades ASML 1984 och har nu mer än 35000 anställda. Som en global ledare inom fotolitografiteknik har ASML för närvarande mer än 60% av den globala fotolitografi marknadsandelen och är också den enda tillverkaren i världen som kan leverera EUV (extrem ultraviolett) fotolitografi för avancerade processer på 7nm och lägre. Därför kommer Nederländerna att vara nyckeln till vetenskaps- och teknikkriget.

Enligt ASML: s årliga finansiella rapport 2021 har det kinesiska fastlandet blivit den tredje största marknaden och står för 14,7% av sin globala omsättning 2021 (dvs. 2,7 miljarder euro). År 2021 stod kinesiska fastlands leveranser för 16% av dess globala transporter. Nederländerna hoppas kunna upprätthålla Kina som en stor marknad.
Produkt RFQ