Eliminera utbuktningen på baksidan? Apple iPhone 15 -serien kommer att vara utrustad med Sonys senaste bildsensor

Nov 29,2022

Enligt Nikkei Chinese -webbplatsen kommer iPhone 15 Pro Series -modellen som Apple kommer att lansera nästa år utrustad med Sonys senaste bildsensor. Det rapporteras att enheten kan ge bättre bildkvalitet och högre dynamiskt intervall och kan fånga ansiktsdetaljer väl även i stark bakgrundsbelysning.

Det rapporteras att Sonys nya generationens bildsensor har fördubblat mättnadssignalnivån för varje pixel. Sensorn kan fånga mer ljus och minska överexponering eller underexponering under vissa inställningar, vilket gör smarttelefonkameran mer lämpad för porträttfotografering, även under stark bakgrundsbelysning.

Sony Semiconductor Solutions har utvecklat en ny bildsensor, som kommer att produceras i sin Nagasaki -anläggning och började leverera till Apple och andra smarttelefontillverkare. Att vinna en stor order från Apple kan ge Sony en konkurrensfördel i högupplöst fotograferingsteknologi och sätta press på sin huvudkonkurrent Samsung Electronics. En verkställande direktör hos en komponenttillverkare sa att "situationen kan förändras på ett år eller två".

Enligt uppgifterna från Omdia, ett brittiskt analysföretag, stod Sony för 44% av den globala andelen av CMOS -bildsensorer förra året, medan Samsung rankade på andra plats med endast 18,5%. Men Sonys andel har minskat de senaste åren. År 2020, på grund av spänningen mellan USA och Kina, förlorade Sony affärskontakter med kinesiska smarttelefontillverkare.

I maj i år tillkännagav Sony att den planerade att tillhandahålla 900 miljarder yen (cirka 6,46 miljarder dollar) av investeringar för bildsensorer under de tre åren fram till räkenskapsåret 2023, vilket ökade den tidigare planerade siffran med 200 miljarder yen. Vid Nagasaki -anläggningen utvidgar gruppen sin senaste anläggning, som gick i drift förra året.

Det är värt att notera att det rapporteras att iPhone 15 kommer att introducera en Periscope -kamera, det vill säga genom att använda ett hopfällbart kamerasystem är fördelen att minska utbuktningen av kameravelen. Den nya Sony-sensorn som beskrivs av Nikkei kan vara en vidvinkelkamera, och Apple kommer i allmänhet att ställa in sin vidvinkelobjektiv som huvudkameran på iPhone. Införandet av Sony Image Processor i iPhone 15 -serien kommer att lämna mer utrymme mellan linsen och sensorn genom att använda det hopfällbara kamerasystemet, ta med bättre optisk zoom till smarttelefonen och minska kameran på baksidan av telefonen.
Produkt RFQ