Farnells intäkter träffar rekord eftersom elektroniska komponenter är efterfrågade

Sep 17,2022

AVNETs elektroniska komponentdistributör, Farnell, släppte nyligen sina fjärde kvartalsresultat för räkenskapsåret 22 slutade 2 juli, med intäkter på 442 miljoner dollar under kvartalet, en rörelsesresultat på 14,2%och en total intäkter på 1,8 miljarder dollar för hela räkenskapsåret , en ökning från år till år med 1,8 miljarder dollar. En ökning med 20,2% var resultatet av en signifikant ökning av efterfrågan från elektronik-, energi-, säkerhets- och transportindustrin.

Rob Spospedzihowski, president för försäljning för Farnell EMEA, sa att ledningen var nöjd med den starka prestationen, särskilt med tanke på att det kom mitt i pågående marknadsosäkerhet, utmaningar för leveranskedjan och ledtider förknippade med hög kundbehov. uppnås vid en ökning. Räkna med att bygga vidare på detta momentum när företaget fortsätter att investera i lager-, digital marknadsförings- och e-handelsplattformar.

Data visar att nästan 56% av Farnells totala försäljning och 72% av de totala transaktionsorderna under kvartalet placerades genom företagets e-handelsplattform.