Google samarbetar med Skywater för att utveckla open source designflöde för 90 nm nod

Aug 01,2022

American Wafer Foundry Company Skywater meddelade nyligen att det har fått 15 miljoner dollar i finansiering från det amerikanska försvarsdepartementet för att utveckla en öppen källkodsprocess för sin 90-nanometer-processplattform. Skywater kommer att samarbeta med Google för att främja detta projekt.

Skywater President och VD Thomas Sonderman sa att den amerikanska militära finansieringen och partnerskapet med Google kommer att bana väg för sin 90NM -processplattform för att ansluta till open source -samhället och möjliggöra kommersiella volymapplikationer.

Enligt offentlig information härstammar Skywaters Sky90-FD-processlösning från omvandlingen av vetenskapliga forskningsresultat från Lincoln Laboratory från Massachusetts Institute of Technology. Företaget har samarbetat med Google 2020 och meddelat att öppna sin 130-nanometer-processplattform. Genom denna process som kallas Open MPW Shuttle för projektet kan utvecklare använda Open Source PDK för att skicka chipdesign, och Google kommer att bära kostnaderna för tejp som maskproduktion.
Produkt RFQ