IDC förutspår att volymen och priset på icke-applic-datorer kommer att falla, och gjuterier har bytt till bilelektronik

Jun 20,2022

Idag rapporteras leveransen av Apples nya MacBook Pro vara försenad, och den anpassade versionen av den nya MacBook Pro kommer inte att skickas förrän i början av augusti, vilket avslöjar att MacBook Pro Supply Chain -problemet inte har lösts fullt ut.

Det som hände med Apple är faktiskt bara toppen av isberget i PC -branschen. Utifrån den övergripande marknadssituationen i år kommer PC -industrin att falla i lågkonjunktur i år, vilket gör relaterade branschföretag pessimistiska om nästa marknadssituation. Lin Xianming, ordförande för det grundande företaget Wistron, påpekade nyligen att även om den totala ekonomin tydligt är på en nedåtgående trend, har efterfrågan på konsument PC -marknaden toppat och tillväxttakten kommer inte att vara för hög, men hela IT -industrin Har fortfarande många platser att växa. Den övergripande driften av Wistron under de första fem månaderna i år ökar fortfarande. Ser fram emot andra halvåret, även om det inte är superoptimistiskt, bör det inte vara för långt från prognosen i början av året. Prognosen är fortfarande rimlig tillväxt, så den är inte för pessimistisk när det gäller den övergripande utvecklingen av detta år. .

Enligt forskningsföretaget IDC var det genomsnittliga enhetspriset för anteckningsböcker i Kina under andra kvartalet 818 USD, vilket var samma som samma period förra året, men det genomsnittliga enhetspriset för stationära datorer var 516 US $, en minskning med 3,2% från samma period förra året. Båda sjönk, när försäljningspriset började sjunka, oavsett om det kan stimulera transporterna under andra halvåret, är det värt att följa upp observationen.

Det rapporteras att Apples nya MacBook Air utrustad med M2 -chip prissätts till 1 199 US $, vilket är 200 US $ högre än föregående generation M1 -chipversion. Inflationen och andra faktorer har påverkat den senaste tidens minskning av försäljningen, vilket också har lossat PC -priserna som har förblivit höga sedan 2021.

IDC uppskattar att sedan den andra halvan av 2021, på grund av bristen på hårdvaruförsörjning, har priset på datorprodukter förblivit högt, vilket praktiskt taget har försenat konsumenternas ersättningscykel. Därför minskade det genomsnittliga enhetspriset för PC -produkter under andra kvartalet, vilket gav ett ökning av utsläpp av ersättningscykeln.

IDC Kina fastlandsmarknadsanalytiker Xu Yue anser att hemmakontoret orsakat av de upprepade epidemikerna i fastlandet Kina har påskyndat bildandet av blandade kontorsscenarier. För att tillgodose behoven hos blandat kontor och förbättra kontorseffektiviteten har terminalutrustning också diversifierats; och "618" e-handelskampanjer kommer att påskynda försäljningen av terminalutrustning, vilket gör den blandade kontorsscenen mer och mer perfekt.

Men med den övergripande tröga efterfrågan inom PC -industrin rusar gjuterier också för att hitta en väg ut. Exempelvis har Quanta och Wistron successivt lagt fram spåret Electric Vehicle (EV). Wistron är optimistisk när det gäller den snabba tillväxten av fordonselektronikbranschen och dess potential i framtiden. Stora Wistron Dong Zuo Lin Xianming sa att företaget har verkat inom området elfordon under en tid. Även om skalan fortfarande är liten för närvarande hoppas den att uppnå stora resultat i framtiden.

När det gäller fordonsverksamheten påpekade Shen Qingyao, medgeneralchef för Wistron, också att förra året förvärvade den JDI: s Jingjieda Optoelectronics-fabrik i Kaohsiung och planerade att bygga sin egen fabrik, så att Wistron kommer att ha en bra utvecklingsbas för framtida moduler i fordon och industriella kontroller i Taiwan.

Quanta har tidigare sagt att det kommer att fortsätta distribuera inom området för elfordon och har för närvarande kunder till nya startups och traditionella fordon.Alla vill komma in på marknaden för elfordon.Quanta är ett forsknings- och utvecklingsföretag.Kunderna till biltillverkare är mindre kunniga om informationsteknologi och trådlös anslutning.Quanta kan hjälpa kunder.Som svar på US-Kina handelskriget och den korta leveranskedjan trenden under den nya kronepidemin har både Quanta och Wistron gjort stora ansträngningar för att distribuera produktionskapacitet för icke-Mainland China.
Produkt RFQ