Institution: VCSEL -marknadsstorleken förväntas nå 1,6 miljarder dollar 2022, och det finns enormt utrymme för tillväxt i framtiden

Sep 21,2022

Forskningsinstitutet YOLE -gruppen uppdaterade nyligen sin prognos för marknaden för VCSEL (Vertical Cavity Surface Emitting Laser). Byrån sade att den totala storleken på VCSEL -marknaden förväntas nå 1,6 miljarder dollar 2022 och 3,9 miljarder dollar 2027. Den sammansatta årliga tillväxttakten 2027 kommer att nå 19,2%.


När det gäller applikationsfält kommer VCSEL som krävs för datakommunikation som optiska moduler att skapa en marknad på 782 miljoner US -dollar 2022 och kommer att nå 2,1 miljarder US -dollar 2027. Även om mobila och konsumentelektronikprodukter fortfarande rankas bland VCSEL med 840 miljoner dollar i $ 2,1 miljarder 2027. Även om mobila och konsumentelektronikprodukter fortfarande rankas bland VCSEL med 840 miljoner dollar i $ 2,1 miljarder 2027. Även om mobila och konsumentelektronikprodukter fortfarande rankas bland VCSEL med 840 miljoner US $ i Intäkterna i år det största marknadssegmentet, men på grund av den långsammare tillväxttakten än datakommunikationsmarknaden förväntas marknadsstorleken vara 1,9 miljarder US -dollar 2027.

Ur perspektivet av leverantörsstrukturen har lumentum och sammanhängande (II-VI) bildat ett duopol med en kombinerad marknadsandel på 80%. Epitaxi -sammanslagningar och förvärv konsoliderade ytterligare sin position på den optiska kommunikationsmarknaden.

Yole påminde också om att för länge sedan, den brittiska tillverkaren IQE visade sin första 8-tums epitaxial skiva baserat på germanium istället för GaAs. Fotonik som VCSEL baserat på nya material kan vara mycket integrerade med CMOS-enheter och skapa en möjlighet för övergången till en 12-tums processplattform. Dessutom har en ny process för att modulera laservåglängden nyligen dykt upp i branschen, vilket hjälper till att förverkliga integrationen av OLED och VCSEL, och den senare inser 3D -avkänning genom att tränga igenom OLED -panelen.
Produkt RFQ