Institution: Försämringen av den globala ekonomin har lett till försvagad efterfrågan, och leveranserna av de fem bästa anteckningsbokstillverkarna i juli sjönk med 30%

Aug 16,2022
Den 16 augusti, enligt de senaste uppgifterna från Digitimes Research, sjönk de totala leveranserna av världens fem bästa anteckningsbokmärken (exklusive Apple) i juli med 28% månad-till-månad och mer än 30% från år till år. Detta beror på att den försämrade globala ekonomin fortsätter att försvaga marknadens efterfrågan, vilket i sin tur leder till en dyster syn för branschen.


Lenovo var fortfarande det bästa anteckningsboken av leveranser i juli, men led den värsta nedgången av månaden till månad bland de fem bästa på grund av sin höga jämförelsebas i juni. HP: s månatliga leveransnedgång var mindre än Lenovos tack vare förbättrad IC -leverans. Dell såg den minsta nedgången i transporter bland de fem bästa i juli, eftersom dess huvudmarknad, Enterprise -segmentet, presterade bättre än genomsnittet.

Enligt data från Digitimes Research sjönk anteckningsboksändringarna av de tre bästa ODM: erna i juli med endast 11%, eftersom Quanta Computer fortfarande hade många utestående order som försenades från andra kvartalet 2022 under Kinas epidemiska lockdown. Bättre än de fem bästa terminalmärkena.
Produkt RFQ