Institution: Den globala IC -marknaden förväntas återhämta sig under andra kvartalet 2023

Nov 15,2022
Analytikerföretaget IC Insights uppdaterade nyligen sina marknadsutsikter. Det förutspås att efter den globala IC -marknaden sjönk 9% under det tredje kvartalet i år kommer den att fortsätta att minska under det fjärde kvartalet 2022 och det första kvartalet 2023 och kommer att bli den sjunde kvartalsvisa "tre i följd avfall" sedan IC -marknaden registreras.


Under de föregående extrema marknadsförhållandena i historien var de tre på varandra följande minskningarna 2001 särskilt enorma, vilket ledde till en nedgång på 33% i den globala IC -marknadsstorleken det året, vilket satte en historisk rekord.

Byrån påpekade vidare att IC-marknaden sedan mitten av 1970-talet inte har minskat i mer än tre kvartal i rad. Med tanke på detta förväntas att marknaden kommer att ha en stor sannolikhet för att stabilisera under andra kvartalet 2023. Byrån räknar med att marknaden kommer att växa något med cirka 3% under innevarande kvartal, men den årliga IC -försäljningen är fortfarande förväntas minska med 6%.
Produkt RFQ