Det rapporteras att NVIDIA har placerat en 5 000 enhets brådskande order med TSMC, och den snabbaste leveransen är från slutet av oktober till början av november

Sep 19,2022

Nyligen har amerikanska chiptillverkare AMD och NVIDIA successivt fått meddelanden från huvudkontoret för att avbryta utbudet av avancerade GPU-chips till kunder i Kina, inklusive NVIDIA A100, H100 och AMD: s MI250-chips.

Enligt den senaste rapporten från de taiwanesiska medierna "Economic Daily" rapporterar Market News att NVIDIA har beställt en order för TSMC för Super Hot Runs och kommer att producera vissa produkter som ursprungligen planerades att skickas 2023 i förväg, med totalt cirka cirka 5 000 stycken, som kommer att pågå till slutet av oktober i år. Leveransen börjar i början av november, och leveranstiden för relaterade brådskande artiklar kommer att förkortas kraftigt, från de ursprungliga uppskattade 5-6 månader till 2-3 månader.

Rapporten påpekade att även om NVIDIA har fått USA: s licens, kommer de amerikanska kunderna som stöder A100 -chipet endast att stödja A100 -chipet fram till 1 mars nästa år. När buffertperioden i USA löper ut måste den återutnyttjas igen. Därför bedöms det att NVIDIA har lagt en akut order med TSMC. är möjligt.

Det rapporteras att NVIDIA på kvällen den 1 september utfärdade ett tillkännagivande som säger att den amerikanska regeringen har godkänt export, omprövning och inhemska överföringar för att fortsätta utvecklingen av H100-integrerade kretsen; Auktorisationen tillåter också företaget att vara en amerikansk kund hos A100 GPU före 1 mars 2023 ger nödvändigt exportstöd; Dessutom godkänner den amerikanska regeringen orderuppfyllelse och logistik för A100 och H100 genom företagets Hong Kong -anläggning fram till 1 september 2023.