Koreanska medier: Wafer Foungery Industry är kallt, och synligheten för vissa fabriksorder är mindre än 6 månader

Nov 11,2022
Den 10 november rapporterade sydkoreanska medier ETNews att den globala efterfrågan på skivfötter har börjat minska, och kapacitetsutnyttjandegraden för vissa fabriker har inte nått 100%, vilket strider mot vad branschen förväntade sig i början av året .

När priset på råvaror för Wafer Foundry fortsätter att stiga, tror koreanska medier att gjuteri -marknaden oundvikligen kommer att möta en minskning av vinsten.

Rapporten påpekar att antalet gjuteriorder från Chip Design -företag minskar avsevärt, och ordningen om vissa skivfångar har till och med minskat till mindre än sex månader. Ledande befattningshavare från den 8-tums skivfundarindustrin sa: "Det är oundvikligt att efterfrågan kommer att minska nästa år. Kapacitetsutnyttjandegraden för vissa processnoder är inte 100%och nya beställningar kommer att minska avsevärt."


Koreanska medier tror att stora nedströmsindustrier som smartphones och datorer har drabbats av den globala ekonomiska nedgången. Efterfrågesutsikterna för OEM av halvledarprodukter som Power Management Chips (PMIC), Display Driver Chips (DDI), radiofrekvens (RF) -chips har försämrats. Flaskhalseffekten av efterfrågan på halvledarens efterfrågan löses också, såsom mikrokontrollenhet (MCU).

Kina anses vara den största marknaden i halvledarindustrin. De koreanska medierna sa att försäljningsbegreppet på denna marknad hindrade exporten av inhemska chipdesignföretag. VD för ett koreanskt företag som levererar autochips till Kina sa: "Vi måste justera produktionen av halvledarprodukter eftersom försäljningsvolymen i Kina har sjunkit avsevärt. Om vi ​​inte kan hitta en annan marknad kommer vi inte ha något annat val än att minska nya beställningar på OEM -marknaden. "

Dessutom sade koreanska medier också att nedgången i efterfrågan från Wafer Founger -industrin inte kommer att återspeglas i årets finansiella rapportdata, eftersom de har tillräckligt med original långa kontraktsorder. Men eftersom kostnaden för råvaror som krävs för chiptillverkningsprocessen ökar medan efterfrågan minskar, är prestationsnedgången från nästa år oundviklig. En insider sa: "Inköpspriset för kiselchips, olika material, industrigaser och andra råvaror har stigit med cirka 10% varje kvartal."
Produkt RFQ