Melexis 'Marc Biron: Kina är fortfarande en av företagets viktiga marknader

Nov 28,2022

Enligt Eenews har Melexis, en belgisk fabless -chiptillverkare, varit kärnan i chipbristen och visar inga tecken på stopp.

"Ur utbildningen är halvledaren det nya guldet", sa Marc Biron, VD, till Eenews Europe. "Din bil, din persondator, din mobiltelefon, din PS5, på grund av halvledare, det här är fantastiska enheter. Nu, på grund av chipbristen och chipräkningen, är halvledare mer bekymrade, så det är mycket viktigt att bygga upp ekosystemet i chip Europa, vilket är mycket svagt för närvarande. "

Den stora majoriteten av företagets verksamhet är inom fordonsområdet. Halleffekten och tid för flygsensorer tillverkas av den europeiska OEM-fabriken X-FAB. Bristen har lett till betydande förändringar i affärer.

"Vi har varit involverade i halvledarbrist och utbud och efterfrågan. Vi har diskuterat med leverantörer och kunder för att matcha efterfrågan och leverera så mycket som möjligt och distribuera på det bästa sättet vi kan," sade Biron. Han efterträdde den nuvarande ordföranden Fran ç Oise Chombar i augusti 2021.

Företagets försäljning under det senaste kvartalet var 219 miljoner euro (219 miljoner USD), en ökning med 5% månad på månad och 35% år till år. Den räknar med en försäljning på cirka 220 miljoner euro under det fjärde kvartalet, en ökning med cirka 29% under hela året.

Chipbrist

"Detta är väldigt intressant, eftersom vi har kontaktat tillverkare av originalutrustning som vi aldrig har träffat tidigare, och jag tror att vi kommer att ta detta som grund, men de flesta kunder erkänner att Melexis har försökt lösa problemet, och vi har en mycket öppen Kommunikation med alla, "sa Byron.

"Idag är andelen bilindustrin 90/10, och nu är den 80/20, men det är svårt att öka icke -bilverksamheten eftersom vi måste tilldela skivor till bilkunder," sade han. "Så vi talar inte om skapande av affärer, utan om ledningsbrist. Men jag tror verkligen att vi under de närmaste månaderna kommer att återuppta efterfrågan.

"Alla våra innovativa applikationer tilldelas fortfarande, och utbudet och efterfrågan matchar inte - vi tror att denna missanpassning av dessa produkter inte kommer att ta slut," sade han.

"Under det tredje kvartalet var den enastående produktlinjen den nuvarande sensorn och föraren, som ständigt drevs av den höga efterfrågan på elfordonsapplikationer. Dessutom fortsätter våra miljöbelysningsprodukter att blomstra i applikationer för bilkomfort."

"Vi måste förbättra Melexis testförmåga med ny utrustning, och leveranstiden för denna utrustning är ganska lång." Han sa.

Kina

Han sa att Kina, liksom Sydkorea och Asien, är en viktig marknad för företaget, men det påverkas inte av leveranskedjan eller handelsproblem.

"Ur perspektivet av ren försörjningskedja påverkas Melexis nästan inte, eftersom vi inte använder kinesiska leverantörer, det mesta är inte i Kina, och all våra testning och upptäckt är inte i Kina, så vi påverkas inte," han sa.

"Vi har ett affärsskapande team i Kina och vi har justerat arbetsmetoderna relaterade till Covid," sade han. "Vi har gjort ett bra jobb. Vi kan fortfarande skapa många nya möjligheter och slutföra några designseger. Det viktiga är att Kina är i ledande position inom elektrifiering. Det finns fler och mer elektroniska produkter i bilar, så det här företaget är mycket är mycket Viktig."
Produkt RFQ