På halvledare tillkännagav stängningen av en underavdelning relaterad till Quantenna-verksamheten

Sep 20,2022

Den 19 september utfärdade på halvledaren ett tillkännagivande som visar att den 16 september 2022 godkände företaget en investeringsutgångsplan för att stänga en undersektor i sin Advanced Solutions Group Division.

På halvledaren sa att detta kommer att ytterligare göra det möjligt för företaget att fokusera investeringar på strategiska prioriterade områden, inklusive smart makt och smart avkänning, förenkla dess verksamhet och minska kostnaderna. Segmentets intäkter är mindre än 3% av företagets konsoliderade intäkter 2021 och är i allmänhet bundet till företagets äldre kvantenaffär.

Enligt tillkännagivandet kommer avyttringsplanen sannolikt att sänka det verkliga värdet på rapporteringsenheten under dess bokförda värde. Från godkännandedatumet för utgångsplanen var dess tilldelade goodwillbalans cirka 215 miljoner dollar och dess oamorterade immateriella tillgångsbalans var cirka 58 miljoner dollar. För denna utgångsplan förväntar sig halvledaren att försämras på nästan alla sådana belopp relaterade till goodwill och immateriella tillgångar. Under det andra kvartalet som slutade 1 juli 2022 avslöjade och registrerade företaget tidigare en avgift för nedskrivning av goodwill på 115 miljoner dollar i samband med denna rapporteringsenhet.

För denna utgångsplan utvärderar på halvledare effekterna av relaterade utgångskostnader, inklusive anställdas avgångsvederlag och relaterade förmånskostnader, liksom andra kontraktskostnader för kontrakt, som inte förväntas vara betydande totalt sett.
Produkt RFQ