QUALCOMM: s VD: Halvledarindustrin är föremål för flera utmaningar på kort sikt, och de långsiktiga utsikterna är obegränsade

Aug 17,2022

Qualcomms VD Ammon sade i en exklusiv intervju med Bloomberg Business Week för några dagar sedan att halvledarindustrin verkligen står inför flera utmaningar på kort sikt, men på lång sikt är halvledarindustrins utsikter fortfarande ljusa.

Anmon sade att industrin på kort sikt står inför flera ekonomiska utmaningar som inflation, stigande energikostnader och epidemiska inneslutningsåtgärder. Dessa utmaningar kan påverka balansen mellan utbud och efterfrågan, men utsikterna för branschen som helhet kommer inte att förändras som ett resultat. Många branscher kommer att genomgå digital omvandling, halvledare är oumbärliga, mobiltelefonindustrin är densamma och fordonet, dator, industri, etc. är också desamma. Anmon förutspår att terminalen i framtiden kommer att inse fler funktioner och mer intelligent samtrafik genom molnberäkning, och dessa tekniker kommer att fortsätta att främja tillväxten av halvledarindustrin under de kommande tio åren.

När det gäller rykten om att Apples självutvecklade 5G-modemchip misslyckades, sa Anmon att Qualcomm har ett bra samarbetsförhållande med Apple och fortsätter att tillhandahålla produkter till Apple. Men han sa också att Qualcomm har gjort antaganden och affärsplaner att de två inte längre kommer att samarbeta efter Apples självutvecklade chips är framgångsrika.
Produkt RFQ