Qualcomm förvärvar officiellt Cellwize för att driva 5G Ran Innovation

Jun 14,2022

Qualcomm meddelade idag att det har slutfört förvärvet av Cellwize Wireless Technologies PTE. Ltd., ett israeliskt mobilnätverksautomations- och hanteringsföretag, för att ytterligare stärka Qualcomms ledarskap när det gäller att driva innovation och antagande av 5G RAN.

Qualcomm påpekade att Cellwize, i kombination med Qualcomms branschledande 5G Ran-lösningar, förväntas föra ledande uttagande automatiserings- och hanteringsprogramvarulösningar för att påskynda intelligent nätverksdistribution genom att distribuera 5G Enterprise Private och offentliga nätverk, förkorta nätverksdistributionstiden och förenkla nätverkshantering. Utvecklingen av den anslutna kanten; programmerbara lösningar som möjliggör differentierade och anpassade applikationens ekosystem (marknadsplatser) över flera vertikala industrier; Horisontella lösningar som möjliggör enkel hantering av multi-leverantörsekosystem av öppna virtuella nätverk; Flexibla RAN-arkitekturlösningar (Open Ran, Virtual Ran och Legacy Ran) och flera generationsstöd.

"Mobiloperatörer och privata företag runt om i världen distribuerar 5G -nätverk över branscher med en aldrig tidigare skådad takt för att ansluta människor och allt till molnet," sade Deja MA, senior vice president och chef för cellulärt modem och infrastrukturbransch på Qualcomm Technologies. "Cellwize är en branschledare. Qualcomms Advanced Ran Automation Technology förbättrar Qualcomms förmåga att driva utvecklingen av moderna 5G-nätverk och därmed påskynda det globala antagandet av Open Ran, molnbaserad cellulär infrastrukturinnovation och utplacering av 5G-företagets privata nätverk."
Produkt RFQ