SMIC International: Den nya produktionskapaciteten och tekniska noderna uppfyller helt relevanta regler

Nov 12,2022

På morgonen den 11 november analyserade Zhao Haijun, VD för SMIC International, den finansiella rapportens prestanda från makromiljön, industricykeln och andra aspekter vid prestationsföreställningen i tredje kvartalet och besvarade frågorna om samarbetet mellan SMIC International och Overseas Companies , effekterna av de nya amerikanska exportkontrollreglerna på företaget och så vidare.

Under andra halvåret 2022, från makromiljans perspektiv, är den globala industrikedjan och regionala industrikedjan föremål för olika grader av förändringar och utmaningar i affärsformat, industriella divisionssystem och layout genomgår djupgående justering, den ursprungliga globala globala Industriell kedjecykel störs eller till och med blockeras, och regionaliseringsprocessen går framåt i svårigheter och vändningar.

Zhao Haijun påpekade att inventeringen av smartphones och konsumentelektronik, ur den industriella cykeln, och kunderna inte är villiga att filma. Även om det industriella kontrollfältet är relativt stabilt är tillväxttakten begränsad. Automotive terminalförbrukningen är stark och det finns fortfarande ett efterfrågan i branschen. Zhao Haijun anser att även om den övergripande mobiltelefonindustrin fortfarande är förgiven, tack vare företagets direkta kommunikation med slutkunder, har företaget justerat sin kapacitetsfördelning i förväg sedan förra året, vilket minskat kapacitetsarrangemanget i de relativt mättade underavdelningarna, så intäkterna Bidraget av smarta telefoner ökade något under tredje kvartalet månad på månaden, den totala efterfrågan på konsumentelektronik var svag och intäkterna sjönk 4% månad på månaden.

När en frågeformulär frågade om utländska kunders efterfrågan på SMIC: s kapacitet, sa Zhao Haijun att utländska företag tenderar att få långsiktigt åtagande från kinesiska tillverkare att fördela kapacitet för att säkerställa leveranssäkerhet. Han förklarade att under påverkan av upplevelsen av överutbud i olika branscher förra året kommer dagens utländska kunder att upprätthålla en viss del av produkter som producerats i kinesiska företag. För att säkerställa säkerheten i industrikedjan bildade de en strategisk allians med SMIC International för att få långsiktigt åtagande om kapacitetsfördelning. Han sa att SMIC: s samarbete med utländska kunder var mycket snabbt.

Förutom branschcykelfaktorer nämnde Zhao Haijun också att enligt den preliminära tolkningen uppfyller SMIC: s kunders produktionskapacitet och tekniknoder fullt ut med de nya förordningarna i USA. Han förklarade att de nya förordningarna i USA huvudsakligen syftar till produktion av amerikanska designföretag i Kina, och de nya kapacitets- och tekniknoderna som vi nu lägger till är helt i linje med relevanta förordningar. Vissa kunder behöver dock en buffertid för att tolka de nya amerikanska exportkontrollreglerna. Företaget håller nära kommunikation med kunder och leverantörer, klargör vissa koncept i de nya förordningarna och utvärderar påverkan på företaget.
Produkt RFQ