SAI Microelectronics: Förvärvet av biltillverkningslinje är förbjudet av det tyska federala ministeriet för ekonomiska frågor och klimatåtgärder

Nov 10,2022

SAI Microelectronics släppte ett tillkännagivande om att på kvällen den 9 november 2022 fick företaget och dess inhemska och utländska dotterbolag det officiella beslutsdokumentet från det tyska federala ministeriet för ekonomiska frågor och klimatåtgärder och förbjöd Sverige Silex att förvärva Tyskland Fab5. På grund av förbudet kan denna förvärvstransaktion, som borde ha slutat och slutföras. De parter som är involverade i transaktionen kommer att analysera beslutsdokumenten från det tyska federala ministeriet för ekonomiska frågor och klimatåtgärder i detalj och besluta om ytterligare åtgärder som ska vidtas därefter.

SAI Microelectronics påpekade att företaget djupt ångrar det slutliga officiella beslutet från det tyska federala ministeriet för ekonomiska frågor och klimatåtgärder. Företaget kommer att fortsätta att vara optimistiskt om och fästa betydelse för Auto Chip -industrin och relaterad affärslayout.

Det rapporteras att den 14 december 2021 tillkännagav SAI Microelectronics officiellt att dess helägda dotterbolag Silex Microsystems AB i Sverige och Elmos Semiconductor SE i Tyskland undertecknade Equity-köpeavtalet. Sverige Silex planerar att köpa tillgångarna relaterade till Elmos biltillverkningslinje för 84,5 miljoner euro (inklusive 7 miljoner euro pågående arbete).

I januari 2022 lämnade Sverige Silex till ansökan om FDI (utländska direktinvesteringar) av denna förvärvstransaktion till det tyska federala ministeriet för ekonomiska frågor och klimatåtgärder. Sedan dess har Silex från Sverige och Elmos i Tyskland hållit nära kontakt med det federala ministeriet för ekonomiska frågor och klimatåtgärder. Denna intensiva granskningsprocess varade i cirka tio månader.
Produkt RFQ