Halvledarens intäkter kan minska med 4,1% nästa år, och Asien och Stillahavsområdet är den sämsta regionen

Nov 30,2022

Enligt förutsägelsen av World Semiconductor Trade Statistics Organization (WSTS) kan de globala halvledarintäkterna sjunka till 556,5 miljarder dollar 2023, 4,1% mindre än i år; Försäljningen av minneschips kan minska med 17%, vilket kommer att vara produktkategorin med den största nedgången. Asien och Stillahavsområdet kommer att vara den sämsta regionen i år och nästa år.

WSTS släppte den senaste halvledarprognosrapporten denna (30) dag. Det förväntas att de globala halvledarintäkterna i år förväntas öka till 580,1 miljarder dollar, en ökning med 4,4% jämfört med förra året, lägre än de 13,9% som uppskattades i augusti.

WSTS sade att på grund av den ökande inflationen och den svaga efterfrågan på terminalmarknaden, särskilt konsumtionsutgifterna, sänkte byrån speciellt halvledarinkomstprognosen för i år. Dividerat med produkter kan intäkterna från minneschips minska med 12,6%och bli det sämsta fältet. Intäkterna för separerade komponenter, sensorer och analog IC förväntas fortfarande öka med mer än 10%, med tillväxttakten på 12,4%, 16,3% respektive 20,8%.

Globalt uppskattar WSTS att de amerikanska marknadsintäkterna förväntas växa med 17%, vilket är regionen med den största tillväxttakten; Europeiska och japanska marknadsintäkterna kommer att växa med 12,6% respektive 10%; Asia Pacific Market är den sämsta marknaden, med intäkter som sannolikt kommer att minska med 2%.

Ser fram emot 2023 räknar WSTS med att de globala halvledarintäkterna kan sjunka till 556,5 miljarder dollar, vilket kommer att minska med 4,1%, lägre än den ursprungliga uppskattningen av 4,6% ökning. Intäkterna för minneschips kan minska med ytterligare 17%, vilket fortfarande kommer att vara den sämsta produkten. Intäkterna för separerade komponenter förväntas öka med 2,8%, intäkterna från optoelektronik och sensorer kommer att öka med 3,7%synkront och intäkterna från analog IC kommer att öka med 1,6%.

Asia -Stillahavsområdet kommer fortfarande att vara den sämsta regionen och marknadsintäkterna kommer att minska med 7,5% 2023; De amerikanska marknadsintäkterna förväntas öka med 0,8%; Intäkterna i Europa och Japan kommer båda att öka med 0,4%.

IC Insights, en marknadsundersökningsorganisation, anser att den globala halvledarförsäljningen förväntas växa med 3% 2022 och satte en ny försäljningsrekord på 636 miljarder dollar. På grund av svag efterfrågan, hög inventering och andra faktorer förväntas emellertid den totala försäljningen av halvledare minska med 5% 2023.
Produkt RFQ