Vingroup tjänsteman tillkännagav byggandet av Vietnams första litiumjärnfosfatbatterifabrik, med partner till Gotion High Tech

Nov 19,2022

Securities Times E Company rapporterade att den 18 november utfärdade Vingroup, den största privata företagsgruppen i Vietnam, ett uttalande som meddelade att dess batteritillverkning och forsknings- och utvecklingsföretag Vines Energy Solutions och Gotion High Tech hade brutit mark i deras joint venture -fabrik i Yong 'En ekonomisk zon, HA Tinh -provinsen, Vietnam, för att producera litiumjärnfosfatbatterier, främst för elektriska fordonsbatterier och energilagringssystem (ESS).

Det är underförstått att projektet har en total investering på nästan 6,33 biljoner vietnamesiska dong (cirka 275 miljoner amerikanska dollar), täcker ett område på 14 hektar och har en design årlig kapacitet på 5GWh. Det förväntas att storskalig produktion kommer att börja under tredje kvartalet 2024, och det kommer att bli den första litiumjärnfosfatbatterifabriken i Vietnam.

Tidigare sade Gotion High Tech på Investor Interaction-plattformen att företaget djupt odlade tekniken för litiumjärnfosfatbatteri och var mycket erkänd av kunder och marknaden med dess högkvalitativa och säkra produkter. Sedan i år har företaget etablerat strategiska partnerskap med några ledande fotovoltaiska och energilagringsföretag hemma och utomlands, och företagets leverans- och marknadsutrymme inom energilagring är mycket lovande.

Enligt den offentliga informationen, från och med första halvåret i år, har Gotion High Tech samlat 26 personbilskunder, 14 personbilskunder och 27 specialfordon, bland vilka personbilskunder inkluderar Chery Automobile, SAIC GM Wuling, JAC Bil, Chang'an Automobile, Great Wall Automobile, Zero Running Automobile, etc; I framtiden kommer Gotion High Tech också att öka samarbetet med Tata India, Volkswagen Tyskland, Vinfast Vietnam och R Company i USA för att påskynda internationell marknadsutvidgning. Enligt planen kommer Gotion High Tech att bilda en litiumbatterikapacitet på 300 gWh 2025, inklusive 100 gwh utomlands.
Produkt RFQ