Wall Street: Rykten om Samsungs förvärv av NXP är utbredd och den senare aktiekursen har stigit avsevärt

Jun 10,2022
Enligt Wall Street Stock Analys Agency Seekingalpha steg NXP Semiconductors -aktier 8,2% nyligen efter rykten om Samsung Electronics som planerar att förvärva företaget.

Samsungs "de facto" -ledare Lee Jae-Yong kommer att diskutera en möjlig affär under en resa till Europa från 7 till 18 juni, enligt asiatiska tekniska medier.


Spekulationer om Samsung Electronics förvärv av NXP -halvledare har fortsatt under de senaste åren. I augusti rapporterade Korea Times att Samsung osannolikt inte skulle rikta in sig på NXP -halvledare som ett potentiellt förvärvsmål eftersom företaget är så stort att det kan vara problem med antitrust. NXP -halvledare var enligt uppgift på Samsungs förvärvslista, men på grund av NXP -halvledarnas storlek hade Samsung nya idéer.

I början av februari 2021 rapporterade Korea Times också att Samsung är ute efter att förvärva ett fordonschipföretag, med potentiella mål inklusive NXP Semiconductors, Infineon, Renesas och Texas Instruments.

Qualcomm försökte köpa NXP -halvledare 2018, men Qualcomm backade av, åtminstone på grund av handelsspänningar mellan USA och Kina.
Produkt RFQ