Enligt rapporter planerar Apple att investera 1 miljard dollar årligen för att integrera generativ AI i sin produktlinje

Oct 23,2023

Den 23 oktober rapporterades att Apple planerar att investera 1 miljard dollar årligen för att integrera generativ konstgjord intelligens (AI) i sin produktlinje.

Med ökningen av Chatgpt, en AI -chattrobot under OpenAI, och Bard, en AI -chattrobot under Google, strävar nästan alla teknikföretag att få en del inom området konstgjord intelligens.

Jämfört med andra företag som OpenAI, Microsoft och Google verkar emellertid Apples takt i konstgjord intelligens vara långsammare.När konkurrenterna gör betydande framsteg inom konstgjord intelligensteknik är företaget i princip på sidelinjen.

Men under ledning av Apple VD Tim Cook har Apple erkänt vikten av generativ konstgjord intelligens.Tidigare avslöjade Cook att företaget hade undersökt generativ AI -teknik och andra modeller i många år.

Den snabba framstegen av konstgjord intelligens fångade emellertid Apple utanför.Sedan slutet av förra året har företaget fångat upp för att upprätthålla konkurrenskraften inom det snabbt utvecklande området för generativ konstgjord intelligens.

I juli i år uttalade en analytiker som länge följde Apple att för att få en fördel i konkurrens med konkurrenter som OpenAI och Google skapade Apple sin egen ram som heter Ajax, som kommer att användas för att skapa en stor språkmodell (LLM) jämförbar med Chatgpt och Microsoft Bing.

Det sägs att Apple har utvecklat en chattrobot som liknar chatgpt med Ajax, och företagets ingenjörer hänvisar till den som "Apple GPT".Denna chattrobot kan sammanfatta text och svara på användarfrågor, och Apple -anställda kan komma åt den via Internet.Det finns dock inget som tyder på att företaget har planer på att lansera denna produkt till allmänheten.

Enligt rapporter har Apple byggt många maskininlärningsfunktioner för sina tjänster med AJAX, som har implementerats i Apple Maps, Siri och vissa sökverktyg.

I september i år rapporterades det att Apple planerar att integrera den stora språkmodellen i Siri, vilket gör att användare kan använda röstassistenten för att utföra komplexa uppgifter, till exempel att ha Siri ta en serie bilder, omvandla dem till animerade bilder ochTill och med skicka dem till kontakter.Denna funktion förväntas presenteras i iOS 18.

Förra veckan uppgav Jeff Pu, analytiker på Haitong International Securities, att Apple planerar att börja tillämpa generativ konstgjord intelligensteknik på iPhones och iPads redan i slutet av 2024.

Enligt rapporten, om den genomförs som planerad, kan Apple lansera generativa AI -funktioner från iOS 18 och iPad OS 18, men hur den använder denna teknik återstår att se.

Dessutom rapporteras att Apple också undersöker integrationen av generativ konstgjord intelligens i utvecklingsverktyg som Xcode, vilket kan hjälpa utvecklare att utveckla applikationer för Apple -plattformen snabbare.Dessutom överväger företaget också att tillhandahålla nya konstgjorda intelligensfunktioner för Apple Music och dess produktivitetsapplikationer.
Produkt RFQ