Rebellions kommer att massproducera AI Chip Atom i början av nästa år med Samsung 5NM -teknik

Nov 17,2023

Rebellions är ett koreanskt AI Fabless Startup-företag som förbereder sig för att använda Samsungs 5NM Ultraviolet (EUV) -process för att massproducera Artificial Intelligence (AI) chips specifikt för datacentra.

Källor har avslöjat att Rebellions nyligen har slutfört ett kontrakt med Semifive, en av Samsungs Design Solution Partners (DSP), för att använda Samsungs 5NM AI -chipatom för massproduktion, som kommer att börja i början av 2024.

Atom är känd för sin branschledande grafikbehandlingsenhet (GPU) -prestanda, som är upp till 3,4 gånger effektivare än motsvarande neurala nätverksprocessorer (NPU).Särskilt anmärkning är Atoms prestanda i den globala Benchmark Semiconductor Chip Performance Competition, som är 1,4 till 3 gånger högre än konkurrenter som NVIDIA och QUALCOMM, vilket lockar stort intresse.

Tidigare i år producerade Rebellions Atom -prototyper genom Samsungs MPW (Multi Project Wafer Service), som kan tillverka olika typer av halvledare på en enda skiva.Dessa prototyper tillhandahölls till KT Cloud och IBM.

Samtidigt stärker Rebellions sitt samarbete med Samsung Electronics för att gemensamt utveckla nästa generations chip -rebell som specifikt riktar sig till den stora språkmodellen (LLM).Rebel kommer att använda Samsung 4NM -processen med målet att slutföra utvecklingen under andra halvåret 2024.
Produkt RFQ