Allmänna tulladministration: Mitt lands integrerade kretsimport under första halvåret av 2022 överskred 1,35 biljoner yuan

Jul 26,2022

Nyligen släppte den allmänna tulladministrationen den senaste statistiken. Under första halvåret av 2022 (januari till juni, samma nedan) importerade mitt land totalt 279,7 miljarder integrerade kretsar, en minskning från år till 10,4%; Det totala importvärdet var 1.3511 biljoner yuan, en ökning från år till år. 5,5%. Dessutom, under första halvåret av 2022, uppgick mitt lands integrerade kretsexport till 141 miljarder stycken, en minskning med 6,8%från år till år; Det totala exportvärdet var 499,3 miljarder yuan, en ökning från 16,4%från år till år.


Källa: Den officiella webbplatsen för den allmänna administrationen av tullen, "Värdetabellen för importerade huvudvaror i juni 2022"

Enligt uppgifter som släpptes av den allmänna tulladministrationen, under första halvåret i år, var det totala värdet på mitt lands import och export av varuhandeln 19,8 biljoner yuan, en ökning från år till år med 9,4%. Bland dem var exportens totala värde 11,14 biljoner yuan, en ökning med 13,2%; Det totala värdet på importen var 8,66 biljoner yuan, en ökning med 4,8%. Detta innebär att i det totala importvärdet för mitt land under första halvåret stod integrerade kretsar för cirka 15,6%. Enligt statistiken från den allmänna administrationen av tullen under första halvåret i år var det inhemska importvärdet för råolja 1.1633 biljoner yuan. Uppenbarligen har importvärdet för integrerade kretsar överskridit detta belopp och blivit den största importerade varan i mitt land.

Enligt uppgifterna om drift av branscher ovan utsedd storlek i juni 2022 släpptes av National Bureau of Statistics för några dagar sedan, under de första sex månaderna i år, uppgick mitt lands integrerade kretsproduktion till 166,1 miljarder stycken, ned 6,3% år -på året. Detta är också första gången sedan 2009 som mitt land har upplevt en negativ tillväxt i produktionen av integrerade kretsar.

Även om den inhemska IC -produktionen minskade något ökade exporten med 16,4%. Samtidigt, enligt antalet och den totala mängden importerade integrerade kretsar, kan det beräknas att det genomsnittliga enhetspriset för importerade integrerade kretsar i mitt land är 4,83 yuan per enhet, medan det genomsnittliga enhetspriset för exporterade integrerade kretsar är 3,54 Yuan per enhet. Oavsett om det jämför mängden och mängden av mitt lands importerade integrerade kretsar under första halvåret i år, eller mängden och mängden exporterade integrerade kretsar, kommer egenskaperna för "kvantitetsminskning och prisökning" att hittas.

Med den kontinuerliga utvecklingen av hela samhället mot digitalisering och intelligens släpps efterfrågan på halvledare kontinuerligt. Det är mot denna bakgrund som integrerade kretsar har hyllats som "maten" i den moderna industrin, kärnan i informationsteknologibranschen och en strategisk, grundläggande och ledande industri som stöder ekonomisk och social utveckling och skyddar nationell säkerhet. Nationell strategisk ledande industri. När mitt lands integrerade kretsindustri fortsätter att göra genombrott i teknisk innovation och marknadsföring kommer industrikedjens kapacitet att fortsätta att stärkas och marknadskonkurrenskraften kommer också att förbättras avsevärt.
Produkt RFQ