Sydkoreas presidentkontor: Musk ser Sydkorea som det främsta investeringsobjektet

Nov 24,2022
Enligt Digitimes, enligt kontoret för sydkoreas president Yin Xiyue, sa Elon Musk, VD för Tesla, att han trodde att Sydkorea var det första valet för investeringar.


Enligt Yin Xiyues kontor kom talet från ett virtuellt möte mellan Musk och Yin Xiyue. Musk sa att han skulle fatta alla investeringsbeslut efter en omfattande granskning av investeringsförhållandena, inklusive mänskliga resurser och teknik.

Yin Xiyue lyssnade också på Musks plan för att bygga en annan superfabrik i Asien för att producera elfordon. Teslas huvudanläggning i Asien ligger i Shanghai, Kina - dess kapacitet har nyligen fördubblats till cirka 1 miljon bilar per år.

Enligt Yin Xiyues kontor uttryckte Musk också sin villighet att aktivt investera i Sydkoreas elfordon som laddar infrastruktur och utöka avsevärt samarbetet med sydkoreanska företag. Yin Xiyues kontor sa att Musk förutspådde att antalet delar som köpts från sydkoreanska företag skulle öka till minst 10 miljarder dollar år 2023.

Tesla -representanter svarade inte omedelbart på e -postmeddelanden som söker kommentar.

Tesla har köpt många koreanska tillverkade bildelar, inklusive långsiktig batterileverantör LG Energy Solution Ltd. I själva verket sade Jeon Hyeyoung, en analytiker med Seoul Daol Investment & Securities Co. Utgång från Teslas Shanghai -fabrik.

LG Energy sade i juni att den skulle spendera 452 miljoner dollar för att bygga en ny 4680 batteriledning. Tesla utropade nästa generation batterier som nyckeln till att låsa upp billigare och mer populära elfordon.

Sydkorea är också hem för Hyundai Motor Co. och Kia, världens två största biltillverkare, och andra batteritillverkare, såsom SK på Co. och Samsung Sdi Co. Det är den viktigaste tillväxtmotorn i sin ekonomi och tror att dess höga -Tech Supply Network med USA är avgörande.

I augusti undertecknade Biden -regeringen lagen om inflationsminskning, som utesluter skatteincitament för elektriska fordon som är monterade utomlands. Som ett resultat är Sydkorea amerikanska förbindelser ansträngda.

Förutom Kina, där Tesla har mycket affärer, är Sydkorea inte det första landet i regionen som locka Musk.

Yin Xiyue berättade också för Musk att den koreanska regeringen aktivt kommer att förbättra de förordningar som kan orsaka svårigheter för utländska investerare att bedriva verksamhet i Sydkorea.
Produkt RFQ