Chefen för Intel Wafer Foundry Service avgick!

Nov 22,2022

Enligt registret har Randhir Thakur, chef för Intel OEM Service, avgått. Analytiker sa att företaget skulle vara "extremt svårt" de närmaste åren.

Intel sa i ett e -postmeddelande att Takur "har beslutat att avgå och söka möjligheter utanför företaget". Men "han kommer att stanna kvar till det första kvartalet 2023 för att säkerställa en smidig övergång till den nya ledaren."

Enligt nyheterna bekräftade William Moss, en talesman för Intel, nyheten.

"Vi tackar Takur för de stora framstegen han har gjort för IFS (Wafer Foundry Service) och för att lägga grunden för Intel för att bli ett gjuteri i världsklass." Sa Moss i ett uttalande.

Matthew Ramsay, halvledaranalytiker på Cowen, sa att han hade en balanserad syn på Intels lager. Intel skulle vara svårt inom en snar framtid, och huruvida omvandlingsplanen skulle kunna lyckas har inte fastställts. Enligt hans uppfattning, efter en tuff 2022, kan år 2023-2024 vara särskilt svårt för Intel.

Intel OEM Service är en del av Kissingers IDM 2.0 -strategi. Planen är att dubbeltillverkning år 2025 och överträffa TSMC och Samsung inom området avancerad chiptillverkning. Enligt data genererade Intel OEM -tjänster under det tredje kvartalet endast 171 miljoner dollar och stod för 1,1% av företagets intäkter på 15,3 miljarder dollar under samma period.
Produkt RFQ