Ledarna i Sydkorea och Nederländerna möts för att stärka samarbetet i halvledarindustrin

Nov 18,2022

Enligt Bloomberg träffade den sydkoreanska presidenten Yin Xiyue och den nederländska premiärministern Mark Rutte hur man skulle stärka de ekonomiska säkerhetsrelationerna. De två sidorna sökte samarbete inom chipindustrin.

I ett gemensamt uttalande efter toppmötet i Seoul på torsdag sade de två ledarna att de två sidorna betonade vikten av att ytterligare stärka det befintliga samarbetet mellan halvledarindustrin i de två länderna och uttryckte stöd för att upprätthålla flexibiliteten i branschens utbud kedja.

Uttalandet nämnde inte Kina eller USA, och nämnde inte heller några detaljer om samarbete mellan chiptillverkare av de två länderna för att försöka hantera Biden -regeringens halvledarreglering.

Tidigare, enligt Nikkei News, kommer ASML, en holländsk fotolitografisk jätte, att inrätta en teknikbas i Sydkorea för att förbättra "omtillverkning" -processen för tillverkning av utrustning och ge teknisk support till kundföretag. Basen kommer att ligga i Huacheng, cirka 40 kilometer söder om Seoul, med en total investering på 240 miljarder vann (181 miljoner dollar) och ett område på 16 000 kvadratmeter.
Produkt RFQ