Apple dolt en gång nedgången i efterfrågan på iPhones i Kina och gick med på att betala 490 miljoner dollar i rättstvister

Mar 16,2024

Apple har gått med på att betala 490 miljoner dollar för att lösa en talan om gruppåtgärder.Denna gruppåtgärd inlämnades av vissa aktieägare i Apple och anklagade Apple VD Tim Cook för att dölja nedgången i efterfrågan på iPhones i Kina och lura aktieägarna.

Apples preliminära avtalsavtal överlämnades till Oakland District Court i Kalifornien, USA den 15 mars och kräver godkännande från distriktsdomaren.

Denna stämning har sitt ursprung den 2 januari 2019, då Apple oväntat sänkte sin kvartalsvisa intäktsprognos med upp till 9 miljarder dollar på grund av handelsspänningar mellan Kina och USA.Tidigare berättade Apple CEO Cook till investerare på analytikerkonferenssamtalet i november 2018 att även om Apple stod inför försäljningstrycket på svaga valutamarknader som Brasilien, Indien, Ryssland och Türkiye, nämnde det inte Kina.Inte länge efter sjönk Apples aktiekurs med 10% och dess marknadsvärde förångades med 74 miljarder dollar, vilket fick investerare att lämna in en stämning mot Apple.

Från tidpunkten för publiceringen svarade Apple och dess advokater inte omedelbart på begäran om kommentar.

Enligt domstolsdokument förnekar Apple allt ansvar för detta, men har beslutat att nå en lösning i syfte att undvika rättegångskostnader och eventuell resulterande inblandning.

Sedan januari 2019 har Apples aktiekurs stigit fyra gånger, med ett marknadsvärde som överstiger 2,6 biljoner dollar, vilket når nästan 3 biljoner dollar vid en punkt, vilket gör det till världens största noterade företag efter marknadsvärde.
Produkt RFQ