Bransch: Kinesiska smartphones hjälper NAND -priserna att återhämta sig, Samsungs produktionskapacitet återhämtar sig

Mar 15,2024

Eftersom NAND Flash -minnespriserna gradvis har återhämtat sig under de senaste månaderna har Samsung Electronics börjat öka produktionen.Enligt branschrapporterna i Sydkorea har kapacitetsutnyttjandegraden för Samsungs Xi'an -fabrik återställts till cirka 70%, vilket kommer att hjälpa till att lindra bördan på uppströms råmaterial och komponentleverantörer.

Industrins insiders har sagt att den viktigaste faktorn som bidrar till tillväxten av Nands produktionskapacitet är preferensen för kinesiska konsumenter för inhemska varumärken, vilket har drivit en ökning av smarttelefonförsäljningen.För närvarande är Xi'an -fabriken Samsungs enda utländska lagringschipproduktionsbas, med en 12 -tums Crystal Month -produktionskapacitet på 200000 stycken, och står för 40% av Samsungs NAND Total Production.Det rapporteras att fabriken övergår till 236 -lagers NAND -processen.

Det är underförstått att som svar på de försämrade marknadsförhållandena kommer Samsung att minska kapacitetsutnyttjandegraden för sin Xi'an -fabrik till 20% -30% under andra halvåret 2023. När lagerjusteringar slutar och produktionskapaciteten återhämtar sig gradvis, är denFörväntade att Samsungs senaste ökning av produktionskapaciteten kommer att driva intäktstillväxten, vilket leder till en vändpunkt på lång sikt nedgång.

Branschinsiders inom halvledarindustrin har uttalat att de senaste kundförfrågningarna för att öka lagernivåerna har lett till en ökning av NAND -transporter jämfört med 2023. Dessutom har halvledarrelaterade materialleverantörer också påpekat att företag som Dongjin Semiconductor och Soulbrain har sett en halvledarerelaterade materialÖkning av NAND -råvaruförsändelser nyligen.

Enligt Sydkoreas nyheter börjar Samsung också uppmärksamma mobila fastighetsprodukter och upprättar en oberoende designavdelning för sådana produkter, tillsammans med dator- och mobiltelefonföretagen.Forskningsföretaget Omdia förutspår att Global Consumer Grade Solid-State Drive (SSD) -marknaden kommer att växa från cirka 8,3 miljarder dollar 2023 till 11,3 miljarder dollar 2024 och når 14,3 miljarder dollar år 2025.
Produkt RFQ